OLD ALEX BURGER

Fantastische cheeseburger met Old Alex kaas.

 30 minuten | Makkelijk te maken | +/- 345 kcal | 2 personen

Ingrediënten

  • twee grote bollen
  • twee 100% runderhamburgers
  • grote tomaat
  • 100 gram sla
  • eetlepel mosterd
  • eetlepel mayonaise
  • 8 plakken Old Alex kaas

Instructies

  1. Was de sla en laat het drogen. Snij ondertussen de tomaat in plakken;
  2. Pak een koekenpan die groot genoeg is om de hamburgers te bakken; Vet de koekenpan in met olijfolie;
  3. Verwarm de koekenpan voor op hoog vuur. De hamburgers moeten goed bakken voor een krokante buitenkant;
  4. Bak de hamburgers om en om ongeveer 45 seconden per kant. Leg de hambergers opzij;
  5. Zet het vuur laag. Wacht twee tellen. Leg nu de doorgesneden bollen met de onderkant naar beneden in de pan. De bollen krijgen zo een knapperig buitenkantje;
  6. Als de onderkant een beetje bruin is, leg de broodjes dan op een bord om de hamburger op te maken;
  7. Begin met een laagje mosterd. Daarbovenop de hamburger. Nu komt het! Leg de plakjes Old Alex op de warme hamburger. De kaas zal zacht worden en zelfs iets smelten;
  8. Kleed de hamburger verder aan met tomaat, sla en een druppel mayonaise.
Bon apetit!