OLD ALEX BURGER
Fantastische cheeseburger met Old Alex kaas.
30 minuten | Makkelijk te maken | +/- 345 kcal | 2 personen
Ingrediënten
- twee grote bollen
- twee 100% runderhamburgers
- grote tomaat
- 100 gram sla
- eetlepel mosterd
- eetlepel mayonaise
- 8 plakken Old Alex kaas
Instructies
- Was de sla en laat het drogen. Snij ondertussen de tomaat in plakken;
- Pak een koekenpan die groot genoeg is om de hamburgers te bakken; Vet de koekenpan in met olijfolie;
- Verwarm de koekenpan voor op hoog vuur. De hamburgers moeten goed bakken voor een krokante buitenkant;
- Bak de hamburgers om en om ongeveer 45 seconden per kant. Leg de hambergers opzij;
- Zet het vuur laag. Wacht twee tellen. Leg nu de doorgesneden bollen met de onderkant naar beneden in de pan. De bollen krijgen zo een knapperig buitenkantje;
- Als de onderkant een beetje bruin is, leg de broodjes dan op een bord om de hamburger op te maken;
- Begin met een laagje mosterd. Daarbovenop de hamburger. Nu komt het! Leg de plakjes Old Alex op de warme hamburger. De kaas zal zacht worden en zelfs iets smelten;
- Kleed de hamburger verder aan met tomaat, sla en een druppel mayonaise.
Bon apetit!